AFI Cotoceni winkelcentrum* behaalt de WELL gezondheids- en veiligheidscertificering door gebruik van GPS luchtionisatiesystemen.

Global Plasma Solutions

AFI Europe Roemenië heeft vandaag aangekondigd dat haar volledige kantorenportfolio bestaande uit 7 klasse A-kantoorprojecten, de vermaarde WELL gezondheids- en veiligheidscertificering heeft ontvangen.

“De trend om terug te keren naar het kantoor wordt met de dag duidelijker. Als marktleiders is het onze verantwoordelijkheid om onze partners de gouden standaard voor veiligheid en comfort te bieden. Daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van de werkomgeving in onze kantoorprojecten. Deze WELL certificering verkregen voor de gehele Roemeense kantorenportefeuille, is het bewijs dat onze inspanningen de beste resultaten opleveren en dat we in staat zijn om éénieder een ​​gezonde en veilige werkomgeving te bieden”, zegt Emma Toma – Head of Office Division, AFI Europe Roemenië.

WELL Health - Safety Matters is in het leven geroepen als reactie op de COVID-19-pandemie en bestaat uit operationele interventies die kunnen worden uitgevoerd om de verspreiding ervan te helpen verminderen en dit op 5 sleutelthema’s nl. reinigings- en ontsmettingsprocedures, programma’s voor paraatheid bij noodsituaties, betrokkenheid en communicatie van belanghebbenden, beschikbare middelen voor de gezondheidsdienst en beheer van de lucht- en waterkwaliteit.

Ter ondersteuning van dit programma heeft AFI Europe het Global Plasma Solutions luchtsysteem (GPS) geïmplementeerd, aangezien bewezen is dat een slechte luchtkwaliteit onze functie en prestaties tot 40% aantast. GPS maakt gebruik van needlepoint bipolaire ionisatietechnologie, een gepatenteerde methode die een zeer efficiënte luchtzuivering mogelijk maakt. De upgrade is geïntroduceerd in alle gebouwen van de groep in heel Europa, inclusief Roemenië, en was de pionier van het eerste moderne luchtzuiveringssysteem door middel van ionisatie.

“De WELL Health Safety Rating verkregen voor de gehele AFI Europe-kantorenportfolio vormt een aanvulling op de groene certificeringen die al voor deze gebouwen zijn toegekend en leent zich voor het gelijktijdig verkrijgen van meetbare gegevens over de prestaties van het gebouw en de gezondheid en veiligheid van de bewoners. Het bereiken van WELL Health-Safety toont de toewijding van AFI Europe aan de gezondheid en het welzijn van mensen - zowel huurders als personeel van het gebouwbeheer veilig en gezond houden, terwijl het een geweldige kantoorruimte-ervaring biedt”, voegt Oana Stamatin, ESG Chief Officer CEE & Roemenië toe.

*AFI Cotroceni is het grootste en meest dominante winkelcentrum in Roemenië, dicht bij het centrum van Boekarest.

Bron: https://www.thediplomat.ro