Bungalow in Nuremberg

Kaldewei

KALDEWEI producten:

CONOFLAT

In de ontwerpopdracht aan het architectenteam uit Neurenberg werd de prioriteit gegeven aan de aspecten van duurzaamheid. Naast het opwaarderen van de energieprestatie van het gebouw werden er ook wijzigingen aangebracht in de indeling van de ruimtes, terwijl state-of-the-art technologie, zoals een gebouwbeheersysteem, werd geïntegreerd en de badkamer volledig werd herontworpen.

Zoals in de jaren zeventig gebruikelijk was, is de badkamer met 8 m² relatief klein. De ontwerpuitdaging voor de architecten was om deze beperkte ruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd een ruimtelijk effect te creëren. Met het KALDEWEI douchevlak CONOFLAT op vloerniveau in de afmeting 90x150 cm werd aan deze wens tegemoet gekomen. Om de ruimte voor het douchen te maximaliseren, werd het oppervlak over de gehele breedte van de ruimte geïnstalleerd. CONOFLAT biedt veel bewegingsvrijheid en draagt met een extreem plat design bij aan het ruimtelijke gevoel van de ruimte. Deze indruk wordt versterkt door de vaste glazen wand.

Een ander aspect dat de keuze voor de CONOFLAT beïnvloedde, was het uitzonderlijk milieuvriendelijke materiaal dat de duurzaamheid en de lange levensduur garandeert.

 

Terug

Login

U bent ingelogd.

Naar werkbalk springen