Ecologische wolkenkrabber Manhattan center in Brussel

Kaldewei

Het Manhattan Center is een iconische wolkenkrabber in Brussel. Het is gebouwd in 1972 en heeft een hoogte van 102 meter. Het gebouw werd gerenoveerd van 2017 tot 2020, waarbij prioritair aandacht werd besteed aan duurzaamheid en een design met oog op mensen, wat blijkt uit het uistekende bedrijfsecosysteem en aandacht voor gezonde interne omgevingen.

 

Het hergebruik van het 28.000 ton zware betonnen geraamte in Manhattan uit 1972 heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Het getransformeerde Manhattan verbruikt 30% minder energie dan het oude gebouw, deels dankzij een doordacht ontwerp, zoals de volledig glazen gevel die de zon weerkaatst, warmte blokkeert en thermisch isoleert. Op het dak van Manhattan werden ook zonnepanelen geïnstalleerd. Manhattan streeft naar een score van BREEAM Excellent.

 

Het multifunctionele complex biedt naast kantoren, verschillende horecagelegenheden, een fitnesscentrum en een aantal winkels. In het gebouw bevindt zich ook een ingang naar het metrostation Rogier en de Vlerick Business School huurt er twee verdiepingen als zijn Brusselse campus. De eersteklas faciliteiten, het high-end design met aandacht voor ecologie en de ongeëvenaarde toegankelijkheid maken van Manhattan hét kantoorgebouw bij uitstek in Brussel.

 

Voor de inrichting van de sanitaire installaties koos men voor duurzame geëmailleerd stalen wastafels van Kaldewei. In totaal werden er 208 harmonieus vormgegeven en karaktervolle Cono onderbouwwastafels model 3087 in alpinewit geïnstalleerd, standaard met onderhoudsvriendelijke afwerking pareleffect.

 

Badkamerproducten uit geëmailleerd staal van KALDEWEI bestaan uit de natuurlijke grondstoffen glas en staal, die tot 100% kunnen worden gerecycled. Dankzij onze 30-jarige garantie onderscheiden onze producten zich van alternatieven uit kunststof en zijn ze bij uitstek geschikt voor milieuvriendelijk en klimaatneutraal bouwen. Wij zijn dan ook zeer trots dat wij hebben mogen bijdragen tot de realisatie van dit opmerkelijke én ecologisch verantwoorde kantorencomplex.

 

 

 

 

 

Terug

Login

U bent ingelogd.

Naar werkbalk springen