Comisa – Industrie 4.0

Comisa

Comisa wordt nog competitiever met de nieuwe 4.0 fabriek

Voor een situatie van continue uitbreiding zoals bij Comisa S.p.A. was het noodzakelijk, zo niet essentieel, om de productieruimtes uit te breiden. Daarom hebben we een nieuwe industriële fabriek gebouwd, ingehuldigd in juni 2018, met een productieoppervlakte van 5.300 vierkante meter in de site in Pisogne, Via Neziole 27. Het doorknippen van het lint werd gedaan door de voorzitter van de raad van bestuur en de oprichter, de heer Federico De Lisi, in het bijzijn van de hele economische en sociale gemeenschap, om het nieuwe doel dat het bedrijf bereikt heeft te vieren. Comisa wordt daardoor nog competitiever in alle sectoren van de hydro-therapeutische sector, van armaturen en kleppen tot innovatieve vloerverwarmings- en koelsystemen.

 

Een innovatief halfautomatisch magazijn

De investering voor de aanleg van het nieuwe bedrijfsterrein is het resultaat van tien maanden werk en vertegenwoordigt de vooruitgang van het bedrijf in de wereld van de industrie 4.0. Een noodzakelijke stap voor een steeds groter wordende situatie, die een verdere stap in de technologische vernieuwing van fabrieken, machines en het hele productieproces markeert.

"De toekomst van de komende 20 jaar - zegt de voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer Federico De Lisi - hebben we al bereikt, dankzij de innovatieve Industry 4.0 machines die door Comisa zijn aangekocht. Het beste wat je kunt vinden op de wereldmarkt, want het is een zeer specifieke en technologische kern van onze sector ".

"De investeringen - zegt de heer Fiorenzo Giorgi, fabrieksmanager - zijn gedaan in de machines die ons in staat stellen om voorop te lopen in de technologische markt en dus competitiever te zijn, maar vooral om de kwaliteit van het product op de beste manier te waarborgen". Het nieuwe beheersysteem dat in januari 2018 werd geïmplementeerd en gecoördineerd met de nieuwe machines van de industrie 4.o heeft ons namelijk in staat gesteld om de werkstroom tussen de fabrieken van Costa Volpino (BG) en Pisogne (BS) te verenigen.

 

De fabriek

In de nieuwe ruimte bevindt zich het semi-automatische magazijn op de begane grond met dynamische locatie en inzameling gecoördineerd met het nieuwe managementsysteem, dat bepaalt hoe het gehele "pick & place" proces van de goederen op een volautomatische manier wordt georganiseerd. Op de eerste verdieping vindt u het team van montagerobots, altijd gekoppeld aan het managementsysteem, en twee andere nieuwe ruimtes die gewijd zijn aan de belangrijkste producten van het bedrijf, zoals kogelkranen en persfittingen.

In 2017 heeft Comisa S.p.A. een budget gerealiseerd dat het plafond van 48 miljoen euro heeft bereikt en in 2019, het jaar van haar 50e verjaardag, staat Comisa op het punt om de 50 miljoen te overschrijden. Een constante groei die begon in 1969 en nooit is gestopt: 24 miljoen in 2008, 33 in 2012 tot 48,5 in 2017. Een duizelingwekkende prestatie die heeft geleid tot een toename van het personeel, van de 20 medewerkers van de jaren '80 tot 75 in 2012 tot 130 in 2018. Personeel dat de kracht en het hart van Comisa SpA blijft, nu als een halve eeuw geleden.

Als u geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over de innovatieve Industry 4.0 technologieën van Comisa en over de producten en systemen die dankzij deze technologieën tot stand zijn gekomen,