Productgroepen en gamma

Sanitaire producten

Egeda biedt een ruim assortiment aan toebehoren voor de badkamer. Niet alleen staan prachtig afgewerkte baden, douchevlakken en wastafels op het programma, maar ook gemakkelijk toegankelijke douchewanden en –deuren. Ook het kraanwerk en badkameraccessoires doorstaan eender welke vergelijking met glans! Daarvoor werkt Egeda uitsluitend samen met professionele fabrikanten die hun reputatie opgebouwd hebben op het vlak van design en kwaliteit!

 

Installatiesystemen

… zowel voor sanitair, centrale verwarming en ventilatie. De verwarming voor uw woonkamer bestaat vanzelfsprekend uit heel wat meer dan enkel de zichtbare convectoren of radiatoren, achter de mengkraan voor koud of warm water schuilt een compleet installatiesysteem. Ook hiervoor levert Egeda alle denkbare bijhorigheden en accessoires: fittingen, koppelingstukken, afsluitkranen, buizensystemen, … het behoort allemaal tot het uitgebreide assortiment.

 

Metalen en kunststof schouwen

Verwarmingsketels produceren rookgassen. Maar dankzij Egeda kan u rekenen op een optimale afvoer. In het assortiment zijn beschikbaar: rookgasafvoermaterialen met uitvoering in aluminium, gegalvaniseerd staal en inox, enkelwandig en dubbelwandig, flexibel en star, schouwen in kunststof PP en gemeenschappelijke schoorsteensystemen.

 

Ventilatiesystemen en kanalen

Ventilatiesystemen winnen onder invloed van de steeds strenger wordende EPB (Energieprestatie eis) meer en meer aan belang. Egeda is hiervoor een gewaardeerde partner met hoogwaardige ventilatiesystemen C & D (balansventilatie). Uiteraard Steeds met begeleide offerte- en opvolgingsservice!
Niet enkel de ventilatietoestellen zelf zijn belangrijk bij de installatie van een performant en kwalitatief ventilatiesysteem! Ook het kanaalsysteem zelf, dat de ventilatietoestellen verbindt met de inblaas- en afzuigventielen, zijn uitermate belangrijk voor een betrouwbaar en efficiënt ventilatiesysteem. Egeda heeft hiervoor alles in huis: Een uitgebreid gamma aan kanaalsystemen in verschillende uitvoeringen, voor de meest diverse toepassingen.

 

Luchtzuivering

De kernactiviteit van GPS is het ontwikkelen en aanbieden van oplossingen die de binnenluchtkwaliteit verbeteren. Dankzij een geavanceerde technologie die ionen introduceert in de HVAC-luchtstroom. Zuivere lucht is uw recht en is daarboven van vitaal belang voor een gezond bestaan! Zuivere lucht voor iedereen beschikbaar maken, is dan ook onze missie. Samen met onze partners helpen we zowel particulieren als bedrijven op weg naar een gezonder binnenklimaat.

Missie en Visie

Waarden

Klantgedreven
Vooruitstrevend
Betrouwbaar
Coöperatief

 

Open bedrijfsstructuur

Een familiebedrijf zoals Egeda waarborgt een vlakke structuur. Daarbij kunnen de verschillende afdelingen op een open en duidelijke manier onderling communiceren. Optimale flexibiliteit is er overal aan de orde!

 

De afdelingen

Egeda is opgesplitst in volgende afdelingen: sales, commerciële binnendienst & marketing, logistiek, backoffice en management. Iedere afdeling staat klaar om snel en vakkundig te reageren op vragen van klanten en partnerfabrikanten. Voor elk van de producten staat een productspecialist voor u klaar.

 

Hoofdactiviteiten

Egeda streeft naar meerwaarden. Partnerfabrieken en de professionele groothandel dichter bij elkaar brengen, daar draait het om! Zowel op technisch en commercieel, als logistiek en administratief vlak fungeert Egeda immers als de ontbrekende schakel.

 

Doelgroep

Als doelgroep vormen professionele groothandelaars de hoofdmoot. Maar ook het verstrekken van technisch-commerciële informatie aan architecten, studiebureaus en installatiebedrijven behoort tot de kernactiviteiten. De particuliere klant krijgt daardoor de kans om kennis te maken met de Egeda producten.

Waarom kiezen voor Egeda

Kiezen voor Egeda, is kiezen voor meerwaarden in service

 

Ervaring

Bijna 70 jaar ervaring maakt het verschil! Egeda combineert de eigen productkennis met een doorgedreven kennis van de markten waarin men actief is. Niet enkel een uitgebreide kennis van de afzetmarkten, maar ook heel wat ervaring in de aanbodmarkten is het resultaat van de pioniersgeest van de familie Dam.

 

Kwaliteit

Egeda draagt kwaliteit hoog in het vaandel en werkt daarom samen met gerenommeerde fabrikanten uit de HVAC - en sanitair markt. Door meerdere fabrikanten te vertegenwoordigen, kan Egeda heel wat logistieke kosten in de keten uitschakelen en zo deze kwaliteitsproducten aan scherpe prijzen aanbieden. De klant heeft op zijn beurt het voordeel dat meerdere producten bij dezelfde leverancier kunnen besteld worden en ze met alle vragen op één plek terecht kunnen.

 

Uitgebreid gamma – alles onder één dak

Een gamma met meer dan 10.000 referenties in sanitair, verwarming, ventilatie en luchtkwaliteit. Dat in combinatie met de ervaren medewerkers van Egeda is de beste waarborg voor een totaalservice.

 

Advies en begeleiding

Vakkundig advies is van levensbelang. In het bijzonder bij grote projecten wijzen grondige voorstudies immers direct de juiste weg aan. Egeda deelt zijn knowhow met de klanten en zoekt mee naar de beste oplossing. Projecten worden zo samen uitgewerkt en tot een succesvol einde gebracht.

 

Toonzaal en opleiding

Als dynamische en moderne onderneming beschikt Egeda over een eigen scholingsruimte en een uitgebreide toonzaal, waarop de klanten een beroep kunnen doen. Iedereen kan er een gedegen en productondersteunende opleiding krijgen. Ook de eigen medewerkers volgen trouwens voortdurend gerichte opleidingen, zowel binnen als buiten het bedrijf, om de klant nog beter te kunnen dienen!