Opgericht in 1969 is Comisa een Italiaans merk dat al ruim een halve eeuw diverse artikelen voor sanitair, traditionele verwarmingstoepassingen en vloerverwarming ontwikkelt en produceert. Door de sterke exportgerichtheid is Comisa in meer dan 25 landen actief aanwezig. Met de producten van Comisa haal je solide en betrouwbare materialen in huis, waarmee je elke klus succesvol aflevert.

 

De diverse producten van Comisa

Comisa produceert sanitaire producten en vloerverwarmings- en -koelingssystemen van uitstekende kwaliteit, zowel voor huishoudelijke als voor industriële gebruikers. Als één van de koplopers op het gebied van aansluitmaterialen voor verwarming en sanitaire installaties, weet u zeker dat u met Comisa producten van goede kwaliteit aanschaft.

Voor het ganse productgamma gebruikt Comisa uitsluitend messing dat voldoet aan de Europese normen (EN 12164-12165).

De producten die Comisa levert zijn voornamelijk gericht op de toebehoren die bij een installatie komen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Comisa persfittingen. Hoewel deze producten niet het eerste zijn waar je aan denkt bij de aanschaf van een radiator of vloerverwarming, zijn ze wel van cruciaal belang.

Lekkagetest, verouderingstest, expansie- en duurtesten, nominale debiet- en trekproeven, warmteduurtest en een OGP-meetsysteem garanderen de eindklant producten van uitstekende kwaliteit.

 

Certificeringen

De talrijke certificeringen die de Comisa-producten in vele landen hebben verkregen, zijn het bewijs van de serieuze en deskundige manier waarop COMISA S.p.A. werkt, wat altijd al een onderscheidend kenmerk is geweest.

COMISA S.p.A. heeft certificeringen voor haar eigen producten sinds de jaren 80 en ook, sinds 1994, een certificering voor het ISO 9001:2008 kwaliteitssysteem van de accreditatie-instelling CSQ – IQNET.

 

Gericht op kwaliteit

 • Voortdurende investeringen in kwaliteit en productiecapaciteit (vb nieuw innovatief halfautomatisch magazijn in Pisogne in 2018 met de meest hoogtechnologische machines: klaar voor de toekomst.
 • Continue testen (Lekkagetest, verouderingstest, expansie- en duurtesten, nominale debiet- en trekproeven, warmteduurtest en OGP-meetsysteem) garanderen de eindklant producten van uitstekende kwaliteit
 • Als grondstof worden enkel de beste materialen gebruikt: vb staven van gecertificeerde messinglegering CW 617N en CW 625N
 • Volledig geautomatiseerde machineafdeling met krachtige robots: voortdurende innovatie
 • Innovatieve assemblagelijn die is uitgerust met moderne en geautomatiseerde industriële apparatuur
 • De moeren van knelkoppelingen zijn gefabriceerd uit heet geperst messing voor een verhoogde kwaliteit
 • De knelringen van knelkoppelingen zijn uitgegloeid om het risico op breken uit te sluiten

Sinds 1994 is Comisa gecertificeerd ISO9001:2000 voor het kwaliteitssysteem door CSQ – IQNET.

 

Voordelen en kenmerken

 • Heet geperste fittingen i.p.v. geslepen (gefreesde) fittingen en wartels
 • Ver doorgedreven automatisatie (= nauwkeurige productie)
 • Europees fabricaat
 • Het gamma omvat twee reeksen , één voor water en één voor gas
 • Het gamma gasknelkoppelingen is geattesteeerd door ARGB/KVBG, wat wettelijk verplicht is in België
 • Door onafhankelijke keuringsinstanties gecertificeerd in meer dan 25 landen (KIWA , IQNET ISO 9001, DVGW, CE, Gastec,…)

 

 

Hoogstaande kwaliteit gewaarborgd door verschillende internationaal gerenommeerde keuringsinstanties

Uitgebreid gamma uit voorraad leverbaar

Gefabriceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen

Producten

Persfittingen voor meerlagenbuis

De Comisa Pressfitting voor meerlagenbuis is geschikt voor sanitaire watervoorziening en verwarmingssystemen. Een perskoppeling kan sneller gemonteerd worden dan een schroefkoppeling. Nadat de buis afgesneden, gekalibreerd en ontbraamd is, moet de buis alleen nog in de perskoppeling geschoven worden, waarna de buis met een persbek vastgeperst wordt.   Systeemeigenschappen:     (A) Messing huis in […]

Schroeffittingen voor meerlagenbuis

Voor de installatie van knelfittingen voor meerlagenbuis is het niet nodig om gebruik te maken van drukgereedschap zoals persbekken; de afdichting wordt eenvoudig uitgevoerd door het aandraaien van een moer met een gewone moersleutel. Deze handeling veroorzaakt de vervorming van een compressiering op de meerlagenbuis die erin wordt gestoken. De materialen die worden gebruikt voor […]

Knelfittingen voor koperen buis

Comisa messing knelkoppelingen voor water en gas (NBN D51.004§7) worden gebruikt in installaties voor de distributie van warm en koud water, gas, verwarmingssystemen, thermische zonne-energie en talrijke andere industriële toepassingen waarbij hoofdzakelijk gebruik wordt gemaakt van koperen buizen en messing knelkoppelingen. De knelfittingen van Comisa worden gefabriceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen. De kwaliteit wordt gewaarborgd […]