Plooibare gasleidingen (PLT) zijn aan een ware opmars bezig in de installatiesector. In een gasinstallatie is het belangrijk om te werken met producten van betrouwbare fabrikanten. Het motto van GFS® luidt “Think Flexible, Stay Safe”. En dat is niet zomaar! Het GFS® PLT-systeem beschikt immers over een aantal unieke troeven, die vol inzetten op veiligheid. Daarboven is het PLT systeem van GFS het meest performante op de markt – zowel wat de doorstroming, als het installatiegemak betreft.

GFS Gas Flex Systems is een marktleider in het produceren van gasleidingen van de hoogste kwaliteit. Sinds de oprichting in 1996 heeft de fabriek zich continu verder gespecialiseerd in de productie van verschillende soorten flexibels en daarbijhorende koppelingen. Ondertussen exporteert GFS naar ruim 30 landen over de hele wereld. Door middel van vergedreven specialisatie en innovatie hebben de producten van GFS heel wat unieke en gepatenteerde voordelen.

Het GFS PLT-systeem wordt vervaardigd in overeenstemming met EN15266 waarin de vereisten worden gespecifieerd voor ‘PLT systemen’. Het betreft de vereisten voor het materiaal, het ontwerp, de fabricage, de testen, de markering van plooibare, gegolfde buisleidingen in roestvrij staal voor gebouwen met een maximum werkdruk kleiner dan of gelijk aan 0,5 bar en nominaal afmetingenbereik van DN 10 tot DN 50.

Met een PLT systeem kan tot 70% tijdswinst bekomen worden voor het aanleggen van gasleidingen ten opzichte van andere systemen op de markt. Daarboven heb je slechts een klein aantal artikelen nodig om de hele installatie af te werken!

Gezien het gaat om ‘systemen’ mogen nooit buizen of fittingen van verschillende merken nooit gecombineerd worden.

 

🆕 Gecertificeerd voor waterstof 🆕

GFS Gas Flex Systems is de eerste fabrikant van PLT gasleidingen en koppelingen die gecertificeerd is voor het gebruik van waterstof met zijn producten.

Dit is niet alleen een primeur, maar het maakt ons PLT-systeem ook 𝐭𝐨𝐞𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐧𝐝𝐢𝐠.

In tegenstelling tot aardgas, waarbij bij verbranding koolstofdioxide vrijkomt, komt bij de verbranding van waterstof alleen water vrij. Dat betekent dat het de potentie heeft om een koolstofvrije brandstof te zijn. Bekijk de flyer voor meer info.

 

Veiliger

Flexibels

  • De PLT flexibels van GFS worden vervaardigd uit hoog kwalitatief roestvrij staal – INOX AISI 316L (1.4404) – om maximale weerstand te bieden aan de tand des tijds en externe omgevingsfactoren.
  • Als kwalitatief hoogstaand merk, wordt gebruik gemaakt van een dikkere wanddikte van de inox
  • Alle flexibels worden tijdens het productieproces uitgegloeid. In dit proces worden de flexibels verhit tot een temperatuur van 1050°C om daarna weer afgekoeld te worden. Dit maakt de flexibels niet enkel ‘flexibeler’, maar ‘sterker’, waardoor deze minder snel zal breken of scheuren.
  • Een speciale gele, halogeenvrije en vuurbestendige mantel uit een speciaal ontwikkeld “PE compound” biedt bescherming tegen externe stoffen die inox flexibels zouden kunnen aantasten.

Wist je dat elke flexibel 3x tijdens het productieproces wordt getest vooraleer deze naar de klant gaat? Lees meer hier.

Fittingen

  • Het gepatenteerde push-screw systeem van GFS biedt een uitermate hoge graad van veiligheid door de dubbele dichting. Naast de metaal-metaal dichting zal namelijk ook nog een bijkomende veiligheid bekomen worden door de vuurvaste siliconen dichting, die zich rond de golvingen van de flexibel knelt.
  • Doordat alle fittingen worden verzinkt, bieden ze een sterke weerstand tegen corrosie

Performanter

  • Door een grote nominale diameter en uitgebalanceerde golving van de flexibels behaalt GFS de laagste drukvallen en dus beste doorstromingen van PLT leidingen op de markt. Het is dus voordelig om telkens met de rekentool van GFS de juiste diameter te bepalen, want vaak zal een kleinere diameter reeds voldoende zijn om voldoende doorstroming te garanderen!
  • De fittingen van GFS PLT systemen zijn niet vernauwend en hebben dus dezelfde binnendiameter dan de buis. Dit zorgt ook voor een betere doorstroming van het gas en dus minder drukval.

Bereken hier zelf de benodigde diameter. Klik hier voor de drukvaltabellen.

 

Eenvoudigere installatie

Installatiegids

Door de gepatenteerde push screw systeem, zijn de PLT systemen van GFS erg eenvoudig te installeren.

Think flexible, Stay Safe

De laagste drukvallen

Eenvoudig push screw met dubbele dichting

Producten

GFS flexibels

Volgens EN15266 Hoogwaardig inox 316L Gegloeide buis: eenvoudiger te plooien en dus te installeren én daarboven sterker (zal minder snel breken of barsten) Kleine drukval (drukvaltabellen) Mogelijkheden voor lengtes 15-30-60-90 en grote bobijnen DN 15-50 Mantel gemaakt uit speciaal ontwikkeld UV-bestendig en brandvertragend PE compound Speciaal ontworpen ‘kanaaltjes’ langs de binnenzijde van de mantel die […]

Gasaansluitflexibels

Volgens EN 14800 Nominale diameter DN12 Bestaat uit een RVS gegolfde binnenbuis, RVS omvlechting; PVC mantel. De mannelijke en vrouwelijke schroefdraaduiteinden zijn op de inox binnenbuis gelast Beschikbaar in lengtes 500 – 750 – 1000 – 1250 – 1500 – 2000 mm Voor aansluiting verbruikstoestel (gasfornuis, gashaard, gasbrander…): deze moet steeds stroomafwaarts van een gaskraan […]

PLT bescherming

PLT Beschermingshuls Veiligheid: voorkomt het doorboren van leidingen die verwerkt zitten in een deklaag Innovatie: zowel de beschermhuls als de beschermprofielen zijn van hoogwaardig materiaal   

PLT fittingen

Dubbele veiligheid: gasdichte metaal-metaaldichting en hittebestendig siliconendichting Erg eenvoudige installatie: geen halve maantjes – flexibel inschuiven en vastdraaien. Hoogwaardig ontzinkingsvrij messing volgens EN 12164 + met nikkel gecoat voor extra corrosiebestendigheid Groot aanbod van verschillende soorten fittingen T-verbindingskoppeling Overgangskoppeling met buitendraad Rechte verbindingskoppling flex-flex Overgangskoppeling met binnendraad Overgangskoppeling PLT-knel Innovatie: gasmeter connectie (fitting die rechtstreeks […]