Wij zijn gecertificeerd voor waterstof!

Gas Flex Systems

GFS Gas Flex Systems is de eerste fabrikant van PLT gasleidingen en koppelingen die gecertificeerd is voor het gebruik van waterstof met zijn producten.

Dit is niet alleen een primeur, maar het maakt ons PLT-systeem ook toekomstbestendig.

In tegenstelling tot aardgas, waarbij bij verbranding koolstofdioxide vrijkomt, komt bij de verbranding van waterstof alleen water vrij. Dat betekent dat het de potentie heeft om een koolstofvrije brandstof te zijn. En dus een brandstof voor de toekomst!

 

 

Waterstof is het lichtste gas ter wereld en veel vluchtiger dan aardgas. Het is daarenboven ook meteen veel brandbaarder! Waterstof is één van de mogelijke technologieën van de toekomst omdat het kan worden opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen (bv. zonnepanelen en windmolens). Op momenten van overschot bv. in de zomer, kan het ook opgeslagen en getransporteerd worden via het bestaande aardgasnetwerk naar de plaatsen waar het nodig is.

Waterstof kan zelfs verbrand worden in een aangepaste CV ketel en geeft enkel waterdamp als uitstootproduct! Dit betekent dat de PLT leidingen altijd een product voor de toekomst zullen blijven, ook wanneer er steeds minder aardgas gebruikt zal worden.

GFS is de eerste en voorlopig enige producent die de PLT leidingen hebben kunnen laten keuren zodat deze ook gebruikt mogen worden voor toepassingen met waterstof (Hydrogen Ready). Alle huidige en toekomstige producten zijn gecertificeerd omdat er aan het bestaande assortiment niets wijzigt. Dit geeft nog maar eens aan hoe veilig en gasdicht de leidingen van GFS zijn! Het is haast onmogelijk om een gelijkaardig resultaat te krijgen bij een metaal-metaal dichting.