BUVA is in 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, opgericht door de heren Bubberman en Vaarties onder de naam N.V. IJzerwaren- en Gereedschapshandel BUVA in een pakhuis in de Rodenrijsestraat in Rotterdam. Bubberman en Vaarties startten hun bedrijf in bevestigingsmaterialen voor de wederopbouw na de oorlog. Hierdoor ontstond BUVA als groothandel voor bouwmaterialen. Doorheen de jaren en door de verandering van de activiteiten van BUVA werd de bedrijfsnaam aangepast naar BUVA rationele bouwprodukten B.V.

Vanaf de jaren ’90 ontwikkelde BUVA zich razendsnel tot een professionele organisatie. Als echte ontwikkelaar kwamen in deze periode de eerste BUVA producten op de markt. Van hardglas tot hang- en sluitwerk en van ventilatieproducten tot verwarmingsoplossingen.

In 2018 werden de BUVA Homecare systemen geïntroduceerd.  BUVA homecare systemen staat voor zorgeloos wooncomfort met de gehele bouwketen voor ogen: van bewoner tot opdrachtgever. Dit leidt tot een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving.

 

Gezonde binnenlucht

Een gezond binnenklimaat begint met een goede luchtkwaliteit. Ventilatie is daarvoor van groot belang! Doordat woningen steeds beter geïsoleerd worden, vindt echter steeds minder natuurlijke ventilatie plaats. De ventilatiesystemen van BUVA functioneren volledig automatisch, dankzij ingebouwde sensoren.

De kwaliteit van de binnenlucht wordt continu gemeten en het ventilatiesysteem past zich automatisch aan. Een optimale luchtkwaliteit tegen een minimaal energieverbruik is het resultaat.

 

EcoStream WTW-unit

De EcoStream is een revolutionair-, intelligent- en modulair balansventilatiesysteem dat gebruik maakt van warmte-terugwinning. Deze door BUVA zelf ontworpen WTW-unit is speciaal ontwikkeld voor de woningmarkt en daardoor uniek in zijn soort.

 

Eigenschappen Ecostream WTW

 

Meer informatie over dit slimme ventilatiesysteem: zie onderaan bij producten.

 

 

🆕 Unieke Zoneringsset zorgt voor een slimmere ventilatie! 🆕 

Met de nieuwe Ecostream zone zoneringsset gaat BUVA nog een stap verder om gerichter te kunnen ventileren. Deze zone kleppen zorgen ervoor dat je een woning kan opsplitsen in 2 of meer zones. In elke zone hangt dan een CO2 meter die de luchtkwaliteit monitort. Indien in de woonzone mensen aanwezig zijn, en de lucht verslechtert gaat het ventilatietoestel niet automatisch optoeren, maar zal de klep er voor zorgen dat verse lucht die anders naar de slaapzone zou gaan naar de woonzone wordt gestuurd. Hierdoor moet het toestel minder snel optoeren en wordt er dus energie bespaard. Slim, niet?

Dit levert ook een verbeterde Freductie waarde op welke mee het E-peil van de woning bepaalt!

Door de woning te voorzien van zonering kiest de bewoner voor extra energiebesparing, een betere luchtkwaliteit, minder geluid of een hogere capaciteit!

 

Onderstaande tabel toont mogelijke F-reductie waardes die kunnen behaald worden in combinatie met een BUVA Ecostream + communicatiemodule:

 

Meer informatie over dit unieke zoneringssysteem: zie onderaan bij producten.

Eén systeem met vele toepassingen

Volledig autonoom werkende WTW-unit met verschillende ingebouwde sensoren weet hoe er geventileerd moet worden

Stil, energiezuinig en hoog rendement

Producten

Ecostream WTW balansventilatie

De EcoStream is een revolutionair-, intelligent- en modulair balansventilatiesysteem dat gebruik maakt van warmte-terugwinning. Deze door BUVA zelf ontworpen WTW-unit is speciaal ontwikkeld voor de woningmarkt en daardoor uniek in zijn soort. Een WTW-unit lucht vanuit de woning af. De lucht wordt afgezogen vanuit de ‘natte’ ruimtes, zoals keuken, wasplaats, toilet en badkamer. In de winterperiode […]

Individuele ventilatieregeling toepassen in combinatie met een gemeenschappelijke ventilatie-unit

De SmartValve is een elektromechanisch aangestuurde ventilatieklep voorzien van luchtkwaliteitssensoren. De sensoren meten continu het CO2-niveau en de relatieve luchtvochtigheid. Deze sensoren garanderen een optimale luchtkwaliteit, zijn efficiënt én energiezuinig. De ventilatieklep is uitermate geschikt voor appartementen in bestaande situaties tijdens renovatie en tegelijk een perfecte oplossing in nieuwbouw projecten. De SmartValve evolution ventilatieklep maakt […]

Unieke Zoneringsset zorgt voor een slimmere ventilatie!

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van een gezond, energiezuinig en optimaal binnenklimaat – zeker in deze tijd. Met de nieuwe Ecostream zone zoneringsset gaat Buva nog een stap verder om gerichter te kunnen ventileren. De Buva Ecostream WTW-unit is een revolutionair, intelligent en volledig autonoom functionerend balansventilatiesysteem met een breed toepassingsgebied dat gebruik maakt dat […]