Onafhankelijke testresultaten in pijnkliniek tonen aan: de luchtkwaliteit scoort beter met luchtfilters van GPS

GPS

In maart 2023 werd Medisch Centrum Blauwpoorte van Dr. Declerck in gebruik genomen. Deze privé pijnkliniek werd ingericht in het vooruitstrevende en duurzame nieuwbouwproject Blauwpoorte te Izegem. Dit door projectontwikkelaar URBES. Naast het verplichte ventilatiesysteem werd gekozen voor de luchtzuiverings technologie van GPS Air op basis van bipolaire ionisatie.

 

Onafhankelijke testresultaten

In een operatiezaal wordt er minimaal een ISO-norm 7 geadviseerd op het gebied van luchtverversing en -kwaliteit. Om geen risico’s te nemen, werden onafhankelijke vergelijkende testen uitgevoerd. Hieruit blijkt dat het ventilatiesysteem met actieve ionisatiefiltering van GPS Air  de norm van ISO 7 makkelijk haalt. Wanneer de filter uitstaat voldoet het systeem niet en wordt slechts ISO 8 gehaald. De metingen gaven dus een duidelijke verbetering weer van de luchtkwaliteit met de ionisator ingeschakeld tegenover wanneer deze uitgeschakeld is!

 

Werking van de ionisatiefilter

De ionisatiefilter van GPS verspreidt ionen via het ventilatiesysteem, zodat deze in de gehele woning verspreid worden. Deze positieve en negatief geladen zuurstofdeeltjes gaan zich binden aan luchtvervuiling die in de binnenlucht hangt, zodat deze wordt gereduceerd. Ook zorgen zij ervoor dat ziektekiemen in de lucht onschadelijk worden gemaakt vooraleer deze zich kunnen gaan verspreiden. Het is zo de enige écht actieve luchtfilter – die zijn werking uitoefent in de lucht zelf.  De ionisator is daarboven 100% veilig en creëert geen ozon of  andere schadelijke bijproducten.

In tegenstelling tot andere technologieën, zoals HEPA filters of UV-licht, heeft de ionisator van GPS air geen onderhoud of frequente vervangingen nodig. De ionisator werkt namelijk constant en beschikt over een zelfreinigingsfunctie. Eens geïnstalleerd heb je dus geen bijkomende kosten of zorgen meer!

 

 

Bij wie kan je terecht?

Egeda is exclusieve verdeler in België van GPS Air en sloeg voor dit project de handen in elkaar met Urbes, projectontwikkelaar uit Wevelgem die dit project verwezenlijkt. Het project gebeurde in opdracht en onder goedkeurend oog van Dr. Declerck, anesthesist en toonaangevend op het vlak van pijntherapie.
Dr. Declerck is verbonden aan het AZ Sint-Jan in Brugge en het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.

 

Over Global Plasma Solutions

Wereldwijd werden de systemen van GPS reeds in meer dan 250.000 installaties ingebouwd. Zo is er in Amerika een grootschalige samenwerking opgezet met Novant Healthcare, een groep met 30.000 medewerkers (dat is ongeveer het dubbel van UZ Leuven, Gent en Antwerpen samen!).

 

 

Over Urbes

Urbes is een vooruitstrevende projectontwikkelaar ontstaan uit vierde generatie bouwbedrijf Romel. Hun jarenlange knowhow bundelen ze sedert een klein decennia in eigen ontwikkelingen. Steeds met een grote meerwaarde, dit zowel in wooncomfort, duurzaamheid,… Dit bewijzen ze ook in hun recentste woonproject Blauwpoorte dat heel wat innovatieve oplossingen en mogelijkheden bevat.

 

Figuur 1 - testresultaten met ionisatiefilter van Global Plasma Solutions (GPS)

 

Figuur 2 - testresultaten zonder ionisatiefilter van Global Plasma Solutions (GPS)

Terug

Login

U bent ingelogd.

Naar werkbalk springen