Kan niet? Bestaat niet! Badkamerontwerpen gaat eenvoudig met Kaldewei

Kaldewei

Slimme oplossingen voor uitdagende badkamers: langwerpig, mini of met een nis

KALDEWEI, Ahlen, juni 2019. – Het ontwerpen van een badkamer moet leuk zijn. Maar te weinig ruimte, lelijke hoeken en nissen en lastige indelingen, zoals bij een langwerpige badkamer of een badkamer onder het dak, stellen opdrachtgevers vaak voor grote uitdagingen, Met de geëmailleerde badkameroplossingen van Kaldewei kunt u ook in een lastige badkamer een droombadkamer realiseren, zelfs als dat op het eerste gezicht onmogelijk lijkt. „Kan niet? Bestaat niet!“ luidt het motto waarmee de fabrikant van douches, ligbaden en wastafels uit geëmailleerd staal ideeën heeft ontwikkeld voor opdrachtgevers met een badkamer die niet aan de ideale afmetingen voldoet. Met deze slimme oplossingen van Kaldewei wordt de voorpret bij het ontwerpen van de badkamer nog groter.

 

1 Badkamer met een nis: de gelijkvloerse douche als ruimtewonder

Bij het ontwerpen van een badkamer met een nis loont het om buiten de kaders te denken. Dit leidt vaak tot verrassende, nieuwe inzichten die de sfeer in de ruimte sterk kunnen verbeteren. Nissen bieden bijvoorbeeld geweldige mogelijkheden om meer opbergruimte in de badkamer te creëren of een gedeelte bijzonder vorm te geven. Een echt ruimtewonder is hierbij het gelijkvloerse douchevlak. In een nis ingebouwd scheiden ze de natte zone op slimme wijze van de rest van de badkamer. Zo komt de architectuur beter tot zijn recht en opdrachtgevers besparen hier ook nog eens ruimte. Twee voordelen die vooral duidelijk merkbaar zijn in kleine badkamers. Gelijkvloerse douches zijn er in talrijke afmetingen en designs. Kaldewei biedt al meer dan 100.000 mogelijkheden voor het vormgeven van een gelijkvloerse douchezone.

 

2 Badkamer met hoeken: maatwerk oplossingen onder de loep

Hoeken in de badkamer zijn bij opdrachtgevers niet echt geliefd. Maar ook dit is geen reden om bij de pakken neer te zitten. Met een beetje creativiteit kunnen ruimtes met veel hoeken speels en mooi worden vormgegeven. Eerste tip: maak gebruik van lichte en vriendelijke kleuren! Deze zorgen voor een vrolijke sfeer en laten de ruimte groter lijken. Een gelijkvloerse douche zoals de Kaldewei Conoflat versterkt dit effect nog eens extra. Bovendien kan deze worden voorzien van een flexibele, naar de zijkant wegklapbare douchewand. Als u toch graag een ligbad wenst, kiest u een compact formaat dat weinig ruimte inneemt. Kaldewei biedt zijn douches, ligbaden en wastafels aan in een op elkaar afgestemd design. Dit brengt harmonie in de badkamer en maakt hem nog mooier. Te veel hoeken in de ruimte kunnen worden weggewerkt door er een wand voor te plaatsen. Daarachter kan het toilet of een wasmachine uit het zicht worden geplaatst. De wand geeft bovendien een vrij vlak voor een wastafel, zoals het model Cono uit duurzaam geëmailleerd staal van Kaldewei.

 

3 Langwerpige badkamers: gebruik kleur om de ruimte te openen

Langdradig? Integendeel! Ook met een smalle, langwerpige indeling kan een droombadkamer ontstaan. De voorwand is bijvoorbeeld prima geschikt voor een ligbad onder het raam. Ledstrips aan de voet van het ligbad maken dit tot de absolute eyecatcher in de smalle badkamer. Als daarbij gebruik wordt gemaakt van kleur, ontstaat er een vriendelijke omgeving die ook een positief effect heeft op de stemming. Lichte kleuren zijn hiervoor met name in kleine badkamers zeer geschikt. Extra tip: kies de douche in de kleur van de tegelvloer! De vloer en douche lijken zo optisch met elkaar te versmelten waardoor de ruimte wordt geopend en ruimer en lichter lijkt. Passend bij de kleurrijke douche biedt Kaldewei ook veel mooie wastafels aan, zoals de elegante wastafelschaal Miena. Meer dan 850 alternatieven voor de wastafel in het wit heeft de badkamerexpert in zijn portfolio - voor maximale flexibiliteit bij de vormgeving van langwerpige badkamers.

 

4 Badkamer onder het dak: slim gebruik maken van schuine vlakken

Heerlijk liggen in het ligbad en genieten van het wolkenspel: een badkamer op zolder kan geweldig zijn. Badkamerexpert Kaldewei adviseert om de ruimte onder het dak – het gedeelte waar geen ruimte is voor planken en wastafels – te gebruiken voor een geëmailleerd ligbad. Hier kan men heerlijk ontspannen zonder waardevolle vierkante meters in de badkamer in beslag te nemen. Door het plaatsen van een voorwand kan de badkamer onder het dak worden onderverdeeld in duidelijk van elkaar gescheiden zones. Dit creëert rust en ordening en biedt extra mogelijkheden voor het wasgedeelte. Naast wandwastafels kan ook worden gekozen voor een opzetwastafel, zoals het model Kaldewei Centro, in combinatie met een badkamermeubel. Dit duo ziet er niet alleen mooi uit, maar is door het ruime legvlak ook bijzonder praktisch.

 

 

5 Minibadkamer: douchen en baden in één

De gemiddelde badkamer meet ongeveer acht vierkante meter. In veel gevallen zelfs nog minder. Hier hebben opdrachtgevers ruimtebesparende oplossingen nodig, zoals bijvoorbeeld het ligbad Kaldewei Cayono, waarmee douchen en baden in één mogelijk is. Dankzij de combinatie van twee functies in één product ontstaat daarnaast meer bewegingsruimte en blijft er voldoende ruimte over voor het toilet en de wastafel. Een klassiek design met functioneel vormgegeven binnenruimtes, zoals bij het ligbad Cayono en de wastafel Puro, zorgt voor een comfortabele plek om te ontspannen in een elegante ambiance.

 

 

Over KALDEWEI

100 jaar KALDEWEI – sinds 1918 en gedurende vier generaties heeft Franz Kaldewei GmbH & Co. KG zich ontwikkeld tot wereldwijde partner voor hoogwaardige badkameroplossingen van superieur geëmailleerd Kaldewei staal. Met een productportefeuille van meer dan 600 douchevlakken, wastafels en ligbaden biedt de premiumfabrikant perfect op elkaar afgestemde oplossingen voor de projectbouw en voor particuliere opdrachtgevers – op basis van uniform materiaal en een harmonieus design. De onderneming werkt samen met internationaal gerenommeerde designbureaus en ontving meer dan 150 onderscheidingen. Voor het unieke merkleiderschap werd KALDEWEI bekroond met de German Brand Award in Gold. In 2018 ging een langdurige samenwerking van start met de natuur- en milieubeschermingsorganisatie WWF. Kaldewei ondersteunt hierbij het WWF-oceaanbeschermingsprogramma, dat zich inzet voor het terugdringen van het plastic afval in de oceanen.

 

Bron: Franz Kaldewei GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

 

Perscontact:

 

Franz Kaldewei GmbH & Co. KG                                               Tel. +49 2382 785 210
Laura Kosak                                                                             Fax +49 2382 785 8210
Postfach 17 61                                                                        laura.kosak@kaldewei.de

59206 Ahlen, Duitsland                                                                     www.kaldewei.com

 

achtung! GmbH                                                                       Tel. +49 40 450 210 888
Strassenbahnring 3                                                                       kaldewei@achtung.de

20251 Hamburg, Duitsland                                                                   www.achtung.de

 

Meer informatie en beeldmateriaal vindt u in het Kaldewei-perscentrum op www.kaldewei.com