Marriott International geeft Kaldewei onderscheiding als „Sustainability Leader“

Kaldewei

Kaldewei heeft als eerste badkamerinrichter de allerbeste rating in het Leader Level van het MindClick Sustainability Assessment Program (MSAP) van Marriott International Inc. behaald. De wereldwijd grootste hotelketen bekroont daarmee ook de bijzondere inspanningen van de Duitse sanitaironderneming voor meer duurzaamheid bij de inrichting van gastronomie- en hotelwezenbedrijven. MindClick Global is leidend in het verzamelen en evalueren van duurzaamheidskengetallen en bepaalt voor Marriott de ecologische voetafdruk van de leveranciers.

Kaldewei is al jaren sanitairpartner van Marriott International en is met badkameroplossingen uit geëmailleerd staal in veel gastenbadkamers van de hotelketen vertegenwoordigd. In 2020 vond de evaluatie van Kaldewei plaats door het MSAP-programma, waarmee Marriott International tot 2025 in 650 hotels wereldwijd tot 100 procent de LEED-status wil bereiken (Leadership in Energy and Environmental Design). De hotelketen wil met het MSAP-programma producten en processen benadrukken die voldoen aan de duurzaamheidsdoelen in het kader van de strategie „Marriott Serve360“. Hierbij worden de sociale en ecologische aspecten onder andere van meubels en inrichtingen van de hotelkamers gedurende de totale levenscyclus meegenomen – van de grondstof en de productie en de distributie tot het einde van de levenscyclus. De nadruk ligt hierbij op het gebruik van regeneratieve energieën en de vermindering van afval, water- en koolstofverbruik.

 

Lees verder op kaldewei.nl