LUXSTAINABILITY: een unieke symbiose van luxe en duurzaamheid

Kaldewei

Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Uit omvragen in eigen land en bij onze Noorderburen is gebleken dat dit aspect de laatste jaren zwaarder is gaan doorwegen bij aankoopbeslissingen. Daarbovenop gaven de respondenten aan dat hun vertrouwen in een merk toeneemt als het aantoont dat het een positieve bijdrage levert aan maatschappelijke ontwikkeling en natuurbehoud.

 

Luxstainability

KALDEWEI is helemaal mee met deze evolutie en combineert duurzaamheid op meesterlijke wijze met Duits vakmanschap en elegante vormgeving. De Duitse sanitairfabrikant bedacht zelfs een eigen term voor dit concept: ‘Luxstainability’.

‘Luxstainability’ is een samentrekking van de Engelse woorden ‘luxury’ en ‘sustainability’, de twee belangrijkste pijlers van de KALDEWEI-collectie. Het begrip ‘Luxstainability’ vat de visie van de Duitse badkamerfabrikant in één woord samen, namelijk de perfecte versmelting van luxe en duurzaamheid.

‘Duurzaamheid’ is tegenwoordig een veelgebruikte term, maar wat houdt het precies in? Producten worden duurzaam genoemd als ze een lange levensduur hebben en het milieu zo min mogelijk belasten. Het doel van duurzaam ondernemen en produceren is immers om in de behoeften van de huidige generatie te voorzien zonder die van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen.

Bij KALDEWEI gaan een luxueuze uitvoering en aandacht voor mens en milieu hand in hand. De Duitse sanitairfabrikant maakt stijlvolle en kwalitatief hoogstaande badkamerobjecten die decennialang meegaan. Bovendien wordt niet alleen het productieproces, maar ook de verpakking en het transport gekenmerkt door een verantwoorde en efficiënte omgang met natuurlijke hulpbronnen.

 

100% recycleerbaar

Voor de productie van zijn hoogwaardige badkamerobjecten gebruikt KALDEWEI uitsluitend milieuvriendelijke en hernieuwbare grondstoffen. Als enige fabrikant ter wereld ontwikkelde KALDEWEI een eigen receptuur voor geëmailleerd staal. Dit materiaal combineert de voordelen van twee authentieke materialen: staal en glas.

Staal zorgt voor robuustheid en een hoge belastbaarheid, terwijl glas bijzonder resistent is tegen chemische en thermische belastingen en voor een rijkelijke afwerking zorgt. KALDEWEI geëmailleerd staal is niet alleen zeer duurzaam, maar ook onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Het gladde oppervlak zorgt er namelijk voor dat vuil en bacteriën geen kans krijgen om zich vast te hechten.

KALDEWEI geëmailleerd staal wordt ter plaatse geproduceerd in de vestiging in Ahlen en voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen. De huidige samenstelling en het productieproces zijn het resultaat van jarenlange ervaring, uitzonderlijke competentie en een niet-aflatende ambitie van KALDEWEI om zijn producten voortdurend verder te ontwikkelen, te verfijnen en te verbeteren.

Het geëmailleerde staal van KALDEWEI is volledig recyclebaar en bestaat zelf voor 20% uit hergebruikt staal dat ondermeer gerecupereerd is van oude badkuipen. Op deze manier draagt KALDEWEI bij aan milieubehoud door waardevolle grondstoffen te hergebruiken en zo een tweede leven te schenken.

kaldewei luxstainability

 

Dertig jaar garantie

KALDEWEI staat niet alleen bekend om zijn milieubewuste omgang met grondstoffen en geavanceerde productieproces, maar ook om de uitmuntende kwaliteit van zijn producten. De ligbaden, douche-oppervlakken en wastafels worden gekenmerkt door hun lange gebruikslevensduur en kwaliteitsbehoud. Om hun blijvende waarde te benadrukken biedt KALDEWEI maar liefst dertig jaar garantie op zijn sanitairproducten.