Flexibele gasleidingen gecertificeerd voor waterstof

Gas Flex Systems

De veiligste plooibare gasleidingen gecertificeerd voor waterstof, PLT-leidingen van GFS

Met de green deal verbindt Europa zich ertoe om als continent CO2-neutraal te zijn tegen 2050. Belangrijke bronnen van CO2-uitstoot zijn industrie en verkeer, maar ook de verwarming van woonruimtes. Om de uitstoot van broeikasgassen te beperken moet het aardgasverbruik teruggeschroefd worden. Anderzijds moeten we onze woningen wel kunnen blijven verwarmen. De verwarming uitzetten is dus geen optie en al helemaal niet op winterse dagen zoals vandaag!

Overschakelen naar een warmtepomp is evenmin vanzelfsprekend, zeker niet bij renovaties. Bovendien vergt deze oplossing een grote investering en verbruikt ze heel wat elektriciteit. De voorkeur gaat uit naar alternatieven die klimaatneutraal zijn én weinig aanpassingen aan de woning vereisen.

 

flexibele gasleidingen voor waterstof "CCST 3 Kopya"

 

De duurzame keuze voor al uw renovaties en nieuwbouwprojecten

Het beantwoorden van het CO2-vraagstuk vraagt om differentiatie. Dit betekent dat we moeten inzetten op meerdere technologieën. Een van deze nieuwe technologieën is waterstof. Dit gas kan net als aardgas verbrand worden, maar het grote voordeel van waterstof is dat het enkel waterdamp als uitstoot heeft. Er komen dus geen CO2 of andere schadelijke stoffen vrij.

Daarnaast kan waterstof opgewekt worden uit groene bronnen zoals zonne- en windenergie, vooral wanneer er overschotten zijn. Tot slot vereist de overschakeling naar waterstof nauwelijks aanpassingen aan de woning, al blijft een goede isolatie essentieel om warmteverlies te voorkomen.

In een eerste fase kan waterstof geïnjecteerd worden als toevoeging bij aardgas via het aardgasnetwerk. Dit kan leiden tot een vermindering tot 20% van de uitstoot van de bestaande gaswandketels. In de toekomst kan het bestaande aardgasnetwerk ook gebruikt worden als netwerk voor het transport van waterstof naar gewone huizen.

 

Flexibele gasleidingen gecertificeerd voor waterstof

GFS ontving als eerste producent van flexibele gasleidingen een certificaat voor toepassingen met waterstof. Omdat waterstof het lichtste gas ter wereld is en op de koop toe heel ontvlambaar, moeten de leidingen waar het gas doorvloeit lekdicht zijn en aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. De PLT-systemen van GFS staan bekend als een van de veiligste op de markt. Door de dubbele dichting wordt het risico op gaslekken dat een minimum herleid.

Dankzij het gepatenteerde push-screw systeem zijn de PLT-systemen ten slotte heel eenvoudig te installeren. Zo zijn de installateur en de eindklant verzekerd van een snelle, maar uiterst veilige installatie. Kortom, met de flexibele gasleidingen van GFS kiest u voor een degelijk en betrouwbaar systeem voor nu en in de toekomst!

 

flexibele gasleidingen voor waterstof "CCST 3 Kopya"

 

Bezoek onze website voor meer informatie: GFS - Egeda.

Download uw gratis brochure met productspecificaties en montage-instructies: GFS - Egeda of bekijk onze handige installatievideo: https://egeda.be/wp-content/uploads/2020/11/GFS-PLT-installatie-video-Nederlands.mp4