Combi CLV dakkap

Alle doorvoeren onder één dak met de Combi dakkappen van Egeda

Dakkapen

De woningbouw is de afgelopen decennia sterk gemoderniseerd. Veel hedendaagse woningen beschikken over technieken zoals ventilatie, airconditioning en zonnepanelen. Hoewel deze innovaties onmiskenbare voordelen hebben op het gebied van wooncomfort en energieverbruik, brengen ze ook uitdagingen met zich mee.

Zo zijn er voor de aanvoer van schone lucht en de afvoer van vervuilde lucht telkens aparte doorvoerkanalen nodig. Bijgevolg komen er verschillende doorvoeren op het dak uit die afgewerkt en waterdicht gemaakt moeten worden. Geen sinecure, eens te meer wanneer het om doorvoeren van verschillende wooneenheden gaat, zoals bij appartementsgebouwen.

Combinatie van meerdere technieken

De doorvoerkanalen worden gewoonlijk afgesloten met een dakkap. Zo’n bovendakse uitmonding regelt de afvoer van ventielatielucht, verbrandingsgassen, rioolbeluchting en eventueel ook dampkappen. Daarnaast beschermt ze de dakopeningen tegen neerslag en hevige wind.

Bij een klassieke dakkap is het niet vanzelfsprekend om alle doorvoeren samen te brengen, omdat er rekening gehouden moet worden met de verdunningsfactor. Deze factor bepaalt of er voldoende afstand is tussen de ventilatie- of rookgasafvoer en de inlaat van de ventilatietoevoervoorzieningen.

De combi-dakkappen van Egeda bieden de mogelijkheid om meerdere doorvoeren te groeperen in een mooi ogende overkoepelende schoorsteen. De geprefabriceerde constructies bestaan uit meerdere lagen, waardoor er voldoende afstand bewaard blijft tussen de aan- en afvoerkanalen. Dankzij de modulaire opbouw van de combi-dakkappen zijn er verschillende combinaties van luchtafvoer en ventilatie mogelijk.

 

 

Voor al je renovaties en nieuwbouwprojecten

Plan je je woning te moderniseren of energiezuiniger te maken? Vervang dan niet enkel je toestellen, maar ook je doorvoeren en dakkap(pen). Een renovatie is de ideale gelegenheid om over te schakelen naar een combi-dakkap. Op die manier zijn alle doorvoeren gegroepeerd en ziet je dak er netjes afgewerkt uit.

Ook bij nieuwbouwprojecten vormt een combi-dakkap een efficiënte en esthetische oplossing. Met een combi-dakkap combineer je verschillende technieken in één enkele schoorsteenconstructie en vermijd je dat meerdere aparte doorvoeren je dak ontsieren. Omdat de combi-dakkappen van Egeda uit verschillende modules bestaan, stel je eenvoudigweg een combi-dakkap samen die aan jouw behoeften beantwoordt.

De combi-dakkappen van Egeda zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, uiterst licht en eenvoudig te installeren. Het dak hoeft namelijk maar op één enkele plaats doorboord, afgewerkt en  waterdicht gemaakt te worden, waardoor het risico op bouwschade en lekken tot een minimum beperkt wordt. Verder zijn de combi-dakkappen brandveilig, bestand tegen corrosie en duurzaam.

Kortom, met de combi-dakkappen van Egeda kies je voor een oplossing die er niet enkel netjes uitziet, maar ook betrouwbaar en veilig is. Bovendien is de vereenvoudigde montage niet alleen tijdbesparend, maar ook kostenbesparend.

 

 

Flexibele en snelle maatwerkoplossingen

Of je nu in een eengezinswoning, een woning met meerdere verdiepingen of appartementsgebouw woont, Egeda biedt een combi-dakkap voor iedere woonsituatie en voor verschillende daktypes. Daarbovenop zijn onze combi-dakkappen met standaardafmetingen voor eengezinswoningen met een vlak of een schuin dak steeds snel leverbaar en scherp geprijsd.

Al onze combi-dakkappen zijn voorzien van een gelijkmatige, goed hechtende poedercoating. De standaardkleur is donkergrijs. De alternatieven antracietgrijs, gitzwart en zuiver wit zijn beschikbaar zonder meerprijs. Een voorkeur voor een andere RAL-kleur? Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

Tot slot ben je ook voor snelle en flexibele maatwerkoplossingen bij ons aan het juiste adres. Wil je een combi-dakkap in een andere vorm, kleur of materiaal? Samen gaan we op zoek naar een gepaste oplossing die voldoet aan jouw dakkapwens.