Internationale vrouwendag bij Egeda

Egeda stories

8 maart Internationale Vrouwendag: Medewerkster in de kijker
Evi Willekens is jonge mama en teamleader sanitair bij Egeda

Vandaag 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Een mooie gelegenheid om een medewerkster van Egeda in de schijnwerpers te zetten. Evi Willekens is mama van twee jonge kinderen en teamleader sanitair bij Egeda. De goedlachse Kempense combineert een druk gezinsleven met haar professionele verantwoordelijkheden en streeft er elke dag naar om de beste versie van zichzelf te zijn.

 

 

Van jobstudente tot teamleader sanitair

Evi’s loopbaan bij Egeda begon in de zomer van 2014. Aanvankelijk zou ze als jobstudente de receptioniste vervangen, maar ze werd al gauw ingeschakeld in het team sanitair. Daar kwam een gemotiveerde en bekwame medewerkster immers goed van pas. Omdat men zo tevreden over haar werk was, werd haar studentenovereenkomst omgezet naar een tijdelijk contract en na een geslaagde proefperiode kwam ze begin 2015 vast in dienst.

Als binnendienstmedewerkster sanitair vertegenwoordigde ze voornamelijk het merk KALDEWEI in België. Haar uitstekende kennis van het Duits was een grote troef voor haar contacten met de Duitse sanitairproducent. In de periode van 2015 tot 2020 werkte ze niet alleen op kantoor, maar was ze ook geregeld zelf op de baan voor projecten. Door deze ervaring breidde haar productkennis uit, ook wat het gamma van KERMI betreft.

In mei 2020 maakte Evi de overstap naar ventilatietechnieken. Hoewel het geen evidentie is voor iemand met een taalkundige achtergrond om een technisch product onder de knie te krijgen, slaagde ze erin om zich deze nieuwe materie eigen te maken.

Begin 2022 keerde Evi terug naar team sanitair. Als medewerkster met de meeste ervaring werd ze team leader en kreeg ze een jong team onder haar hoede. Deze nieuwe functie bracht nieuwe verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich mee. Best pittig in combinatie met een gezin met twee jonge kinderen.

Aangepaste werkuren

Terwijl ze op professioneel vlak aan de weg timmerde, vonden er in Evi’s privéleven ook veranderingen plaats. In 2017 werd ze voor het eerst mama. Na haar moederschapsrust pikte ze de draad weer op en slaagde ze erin haar gezinsleven met haar professionele verantwoordelijkheden te combineren. Niet vanzelfsprekend met een echtgenoot die als zelfstandige werkt en dus weinig thuis is.

Toen Evi’s oudste dochter in september 2020 naar de kleuterschool ging bracht dit een nieuwe ochtendroutine met zich mee. Om haar dochter naar school te kunnen brengen kwam Evi met haar werkgever een aangepaste uurregeling overeen. Nu, bijna drie jaar later, werkt ze nog steeds volgens dit stramien.

Een typische werkdag van Evi begint om zes uur ‘s ochtends. Aan het vroege opstaan is ze inmiddels gewend; nu ziet ze er vooral de voordelen van in. ’s Morgens vroeg is ze vaak het meest productief, omdat ze dan rustig en ongestoord kan doorwerken.

Rond half acht start de echte drukte. Dan wekt ze haar kinderen, maakt hen klaar en brengt hen vervolgens naar respectievelijk de onthaalmoeder en de kleuterschool. Daarna rijdt ze door naar Egeda. Daar komt ze gewoonlijk aan tussen kwart na negen en half tien. Rond vijf uur in de namiddag zit haar werkdag erop.

Egeda draagt bij aan een gezonde work-lifebalans

Hoewel de combinatie van een verantwoordelijke job en een jong gezin best uitdagend is, geeft het Evi naar eigen zeggen veel zelfvoldoening dat ze erin slaagt om alle ballen hoog te houden. Ze heeft voor zichzelf een efficiënte routine gevonden en is blij dat ze het moederschap met haar functie als teamleader kan combineren.

Wel beseft ze dat dit mee mogelijk gemaakt wordt door de flexibiliteit van haar werkgever Egeda. De aangepaste uurregeling is een kwestie van wederzijds vertrouwen. Voor het aangepaste werkschema inging, had Evi al voldoende bewezen dat ze plichtsbewust is en er de spreekwoordelijke kantjes niet vanaf loopt.

Daarnaast kan ze net als haar collega’s één dag per week van thuis uit werken. Niet alle Egeda-medewerkers maken hier gebruik van, maar het is wel handig dat de mogelijkheid bestaat. Het is namelijk een manier om het voor werkende ouders makkelijker te maken om hun werk en gezinsleven te combineren. Zo draagt Egeda als familiebedrijf bij aan een gezonde work-lifebalans.

Alsmaar meer vrouwelijke werkkrachten

Evi is lang niet de enige vrouw bij Egeda. Het afgelopen jaar werd het Egeda-team aanzienlijk uitgebreid en het merendeel van deze nieuwe werkkrachten zijn dames. Bovendien zijn de verschillende leeftijdscategorieën vertegenwoordigd.

Onder andere bij het sales team vond er de laatste tijd een duidelijke ‘vervrouwelijking’ plaats: Claude De Ruyck ging met pensioen en gaf de fakkel door aan zijn opvolgster Ruth Nevejans. Daarna werd het team aangevuld met nog twee vrouwelijke accountmanagers: Joke Beneens en recentelijk Mia van den Broeck. Tot slot kreeg ook de marketingafdeling een vrouwelijke touch met de komst van een deeltijdse content creator.