Welke kleur voor doucheprofielen kies je best? Ontdek Kermi.

Kermi

Welke kleur voor doucheprofielen kies je best? | Kermi

Kleuren hebben een niet te onderschatten invloed op je energiepeil, gevoelstemperatuur en humeur. Welke kleur voor doucheprofielen je best kiest, hangt af van de sfeer die je wil bereiken.

Onderzoek heeft aangetoond dat warme kleuren zoals rood, oranje en geel activerend werken. Deze kleuren geven je energie en maken je extraverter. Koele kleuren zoals blauw, groen en (licht)paars hebben dan weer een kalmerende werking.

Bij de inrichting van je badkamer kan je rekening houden met het psychologische effect van kleuren. Natuurlijk kan je ook voor een bepaalde kleur kiezen, enkel en alleen omdat je ze mooi vindt. De kleur waartoe jij je aangetrokken voelt, heeft tenslotte sowieso een gunstige uitwerking op je gemoed.

Felle kleuren zijn erg geschikt als accentkleur. Omdat een groot oppervlak in zo’n kleur – bijvoorbeeld een muur of een vloer – te overweldigend kan aandoen, is een doucheprofiel ideaal om je badkamer een kleurrijke toets te geven. Welke kleur voor doucheprofielen je voorkeur ook wegdraagt, met de nieuwe doucheprofielkleuren van KERMI heb je nog meer mogelijkheden om je persoonlijke stempel te drukken.

Op ISH in Frankfurt pakte KERMI uit met twee nieuwe collecties als toevoeging op het bestaande gamma: Editie Pastel en Editie Natuur. De nieuwe doucheprofielkleuren zijn als optie verkrijgbaar voor de meeste series en doucheopstellingen.

Geef kleur aan je badkamer met de nieuwe doucheprofielkleuren van KERMI

Editie Pastel: verrassend veelzijdig

Welke kleur voor doucheprofielen kies je best voor een ontspannen sfeer in je badkamer? Met de nieuwe doucheprofielkleuren van Editie Pastel beschik je over zachte poedertinten. Ze zijn verrassend veelzijdig omdat ze in verschillende badkamerstijlen passen en met tal van kleuren gecombineerd kunnen worden. Zo ontstaat er telkens een ander effect.

  • Combineer pasteltinten met neutrale kleuren zoals taupe, beige of gebroken wit voor een rustige, serene sfeer. Bovendien doet het lichte kleurenpallet je badkamer groter lijken. Dit effect wordt nog versterkt als je voor ton sur ton-tinten kiest.
  • De poederkleuren van Editie Pastel gaan ook mooi samen met helderwit. Deze combinatie zorgt eveneens voor een rustige basis, maar oogt frisser en moderner dan de voorgaande.
  • Welke kleur voor doucheprofielen kies je best voor een gedurfder effect? Ga voor contrast. Dit kan je doen door lieflijk pastel te combineren met een krachtige statementkleur. Deze onconventionele combo getuigt van lef en een uitgesproken smaak.

Editie Natuur: kleurenpracht geïnspireerd door Moeder Natuur

De kleurenpracht van Moeder Natuur diende als inspiratiebron voor Editie Natuur. Deze nieuwe collectie is gebaseerd op besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wouden, desolate woestijnvlakten en schilderachtige zonsondergangen, opdat je van een vakantiegevoel kan genieten in je eigen badkamer. Droom weg en laat je meevoeren naar de uithoeken van de vier windstreken.

Als je van je douche de blikvanger van je badkamer wil maken, welke kleur voor doucheprofielen kies je dan best? De frisse kleuren van de doucheprofielen van Editie Natuur geven je humeur een boost en zorgen voor een zonnig begin van de dag, ongeacht de weersomstandigheden. In combinatie met een sober kleurenpallet komen de levendige kleuren van Editie Natuur het best tot hun recht.

Welke kleur voor doucheprofielen kies je best voor een vleugje glamour?

Metallic accenten zijn dé interieurtrend van dit moment. Met de doucheprofielkleuren van Editie Metallic trek je deze trend door naar je badkamer. Metallic kleuren passen in verschillende badkamerstijlen, bieden tal van combinatiemogelijkheden met andere kleuren en geven de ruimte een luxueuze uitstraling.

Afhankelijk van het kleurenpallet van je badkamer kan je kiezen voor een koele metallic tint zoals circonzilver of een warme metallic tint zoals helios goud of klassiek koper. De glanzende doucheprofielkleuren van Editie Metallic komen het mooist tot uiting in contrast met ingetogen kleuren.

Editie Black + White: tijdloze klasse

Welke kleur voor doucheprofielen kies je best voor tijdloze klasse ? Aan deze vraag beantwoordt de editie Editie Black + White omdat de doucheprofielkleuren van deze collectie niet aan een bepaalde modetrend gebonden zijn. Ze passen zowel in een klassieke als in een hedendaagse badkamerinrichting. De RAL-kleuren van Editie Black + White ogen steeds stijlvol. Daarbovenop zijn ze makkelijk combineerbaar met andere kleuren.

Zwart en wit zijn krachtige statementkleuren die je badkamer een strakke, elegante uitstraling geven. Met zwarte accenten creëer je een stoere of een artistieke look. Wit zorgt dan weer voor sereniteit, licht en ruimte. Vind je standaard zwart of wit te hard, dan kan je opteren voor de Soft-varianten Zwart soft RAL 9005 en Wit soft RAL 9016.

Tot slot zijn de meeste doucheopstellingen verkrijgbaar met een lakafwerking in een RAL CLASSIC-kleur. Surf naar de KERMI-website KermiEXTRA maakt uw kleurendroom waar. - Kermi en ontdek alle mogelijkheden.

Welke kleur voor doucheprofielen kies je best? Bezoek een toonzaal in je buurt voor persoonlijk advies of neem contact op met ons team via info@egeda.be.