AGRE

Prestige project Canal Wharf met Egeda

Buva

Prestigieus vastgoedproject Canal Wharf kiest in samenwerking met Egeda en Vepa voor het balansventilatiesysteem “EcoStream” van BUVA

Canal Wharf is een prestigieus vastgoedproject in het hartje van Brussel. Het gebouwencomplex is centraal gelegen aan de oevers van het Brusselse stadskanaal, in de gerenoveerde kanaalwijk. De unieke ligging aan het water zorgt voor een aangename woonervaring in de hipste buurt van de stad. Bovendien biedt het project een antwoord op de stijgende vraag naar kwalitatieve huisvestiging in de hoofdstad.

Het prestigeproject verliep in twee fases. De tweede fase bestond uit de bouw van Wharf C en Wharf D. Verdeeld over deze twee gebouwen bevinden zich 121 studio’s en appartementen met verschillende oppervlaktes. In samenwerking met Egeda en Vepa werden al deze woningen uitgerust met een EcoStream balansventilatiesysteem, ook gekend als ‘WTW-unit’, van Buva.

 

AGRE

Focus op kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid

Egeda en Vepa Sanitair sloegen de handen in elkaar om de woningen van ventilatie te voorzien. Beide familiebedrijven zijn reeds decennialang gevestigde waarden in het sanitair en HVAC en delen dezelfde visie: ze leggen de nadruk op kwaliteit en streven naar energiebesparende en klantgerichte oplossingen op het gebied van sanitair, verwarming, koeling en ventilatie. Egeda leverde de ventilatiesystemen als exclusieve verdeler van BUVA-producten in België vanuit haar vestiging in Herentals. Konos Air verzorgde de installatie ervan in de woningen.

Sven van Hecke, zaakvoerder van Vepa lichtte toe: “Als bedrijf hebben wij duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan. Met de ventilatiesystemen van BUVA hebben we voor dit project en de bewoners een zeer aantrekkelijke ventilatieoplossing bedacht.”

Tom Dam, directeur van Egeda vult aan: “Canal Wharf is echt een prestigeproject. Het ligt in het centrum van onze hoofdstad op een schitterende locatie met mooie appartementen en een geweldig uitzicht. Wij zijn natuurlijk trots dat onze producten daarvoor gekozen zijn.”

“De hoge efficiëntie en het lage energieverbruik van het toestel zorgt ervoor dat BUVA heel goed scoort in de EPB-berekening. De BUVA Ecostream wordt standaard geleverd met veel opties zoals de automatische regeling op basis van vocht-, Temperatuur- en VOS-sensoren (vluchtige organische stoffen). Er wordt dus nooit te veel geventileerd, maar altijd op maat van de behoefte van de bewoners. In de zomer zorgt een automatische regeling voor “Free Cooling” om mee bij te dragen aan een aangenaam binnenklimaat. Door de hoge efficiëntie en een laag vermogen zorgt dat voor een duurzame en energiezuinige ventilatieoplossing voor de bewoners van Canal Wharf,” aldus Tom Dam.

 

AGRE

 

Wilt u ook een gezond binnenklimaat creëren voor de bewoners van uw bouwprojecten met balansventilatiesystemen die een hoge efficiëntie en laag energieverbruik hebben? Neem contact op met het verkoopteam van Egeda. Hier vertelt men u graag meer over de waarden van de BUVA EcoStream ventilatiesystemen.