Veilig, efficiënt en eenvoudig te monteren… de flexibele gasleidingen van GFS scoren op elk vlak

Gas Flex Systems

Veilig, efficiënt en eenvoudig te monteren… de flexibele gasleidingen van GFS scoren op elk vlak

Het gebruik van plooibare gasleidingen (PLT) is de laatste jaren sterk toegenomen in de installatiesector. Sinds de flexibele leidingen ook stroomafwaarts van de gasmeter toegelaten zijn, hebben ze de klassieke onbuigzame gasleidingen haast volledig vervangen. In vergelijking met vroegere systemen heeft PLT diverse voordelen, zowel qua veiligheid als qua installatiegemak.

GFS Gas Flex Systems is één van de marktleiders in de productie van flexibele inox gasleidingen en exporteert zijn producten naar ruim dertig landen in verschillende werelddelen. De kwaliteit van de GFS systemen is ongeëvenaard. Dankzij een doorgedreven specialisatie en niet aflatende innovatie beschikken de producten over heel wat unieke en gepatenteerde troeven.

Het installatiemateriaal van GFS is zowel geschikt voor nieuwbouwprojecten als voor renovaties. De flexibele gasleidingen en toebehoren kunnen gebruikt worden bij nieuwe gasinstallaties, ter vervanging en voor uitbreiding van bestaande gasinstallaties.

Flexibel en robuust

GFS flexibels bestaan uit een roestvrijstalen buis met een geel, halogeenvrij en vuurbestendig omhulsel eromheen. De buizen zijn vervaardigd uit corrosiebestendig inox 316L. Door hun grotere wanddikte zijn ze robuuster en minder gevoelig voor beschadiging dan die van andere merken.

Tijdens het productieproces ondergaan de inoxbuizen een behandeling waarbij ze tot 1050°C verhit en vervolgens gecontroleerd worden afgekoeld. Dit proces heet ‘uitgloeien’ en maakt het metaal niet enkel flexibeler, maar ook sterker. Want de buigzaamheid van de buizen vergemakkelijkt de installatie én vermindert het risico op breken of barsten.

De mantel van de GFS flexibels is gemaakt van een speciaal ontwikkeld ‘PE compound’. Hij beschermt de inoxbuis tegen externe stoffen die het materiaal zouden kunnen aantasten. De compound is UV-bestendig, brandvertragend en beter bestand tegen chemicaliën dan andere samenstellingen, zoals bijvoorbeeld PVC. De buizen mogen door deze kwalitatieve mantel ook rechtstreeks in de ondergrond gebruikt worden!

Grondige kwaliteitscontrole

Om de kwaliteit te garanderen ondergaan de GFS flexibels een zeer grondige controle. De plooibare gasleidingen worden onder andere in drie afzonderlijke fases van het productieproces getest op lekken: de eerste keer na de productie van de roestvrijstalen flexibe buis, de tweede keer na het uitgloeien en de derde en laatste keer na het oprollen van de flexibel tot afgewerkt product. Binnenin de gele mantel zijn kleine groefjes voorzien, die het mogelijk maken een lek op de buis op te sporen, zelfs wanneer de mantel erom heen zit. Door deze ingenieuze eigenschap, kan élke buis getest worden voor deze vertrekt en is GFS zeker dat alle geleverde buizen 100% veilig zijn. Safety first dus!

Ruime keuze aan lengtes en diameters

Het GFS gamma biedt veel flexibiliteit: de PLT zijn verkrijgbaar in diameters DN15 tem DN50 en in verschillende lengtes.  De buizen van GFS hebben één van de laagste drukweerstanden van de markt. Dit geeft als voordeel dat met GFS er vaak een kleinere diameter kan gebruikt worden. De maximale drukval voor een lengte buis bedraaft namelijk 1mbar.  Op onze website vind je een rekentool om de benodigde diameter te bepalen afhankelijk van de lengte van het af te leggen tracé en het benodigde vermogen: GFS-pressure-drop.xlsx (live.com)

Overig installatiemateriaal

Behalve flexibels, omvat het assortiment van GFS ook PLT fittingen, PLT bescherming en gasaansluitflexibels. De PLT fittingen kunnen eenvoudig op de GFS flexibels gemonteerd worden dankzij de gepatenteerde push-screw techniek.

De PLT bescherming omhult de flexibele gasleiding en beschermt ze tegen beschadigingen. Deze beschermingshuls voorkomt het doorboren van flexibels die zich in de vloer worden gelegd, of op plaatsen waar er kans is op mechanische schade, zoals bijvoorbeeld in een garage.

Omdat de producten van GFS samen een systeem vormen, zijn alle onderdelen op mekaar afgestemd. Dit impliceert dat ze niet gecombineerd mogen worden met buizen of koppelingen van andere merken.