Je badkamer duurzaam renoveren in 5 stappen

Duurzaam Renoveren: tover jouw badkamer om in een oase van rust met aandacht voor het milieu 

De badkamer van tegenwoordig is meer dan alleen een functionele ruimte, het is je eigen kleine oase van rust waar je helemaal zen kan worden. En als dit nog niet het geval is, is het misschien wel het moment om aan een renovatie te denken. Jij verdient nu eenmaal je eigen toevluchtsoord om aan de drukte van de dag te kunnen ontsnappen.  

Indien je overweegt om je badkamer te renoveren, overweeg je bovendien best ook om niet alleen je eigen welzijn maar ook dat van het milieu te verbeteren. Maar hoe start je nu aan een ecologische renovatie? Ontdek het in 5 eenvoudige stappen. 

 

1. De basis: bad, douche of beide? Kies in ieder geval voor duurzame natuurlijke materialen zonder in te boeten op comfort.

Alles begint bij een goede basis, in de eerste plaats met de keuze van de materialen. In ons gamma hebben wij 2 merken van Europese makelij waardoor de ecologische voetafdruk sterk wordt teruggedrongen in vergelijking met productie uit het Verre Oosten. Met B10 hebben we een gamma van douchevlakken en baden in composiet, en met Kaldewei in luxueus geëmailleerd plaatstaal. Beide voldoen aan strenge antislip-eisen waardoor jouw voetafdruk niet alleen ecologisch, maar ook veilig en stabiel is.

 

2. De cocoon: Kies voor een douchedeur die als beste wordt getest en daardoor langer meegaat. 

Stap in jouw zen-doucheomgeving met Kermi douchedeuren die zijn onderworpen aan de strengste normen en tests. Kermi viel in Duitsland al meermaals in de prijzen in de categorie kwaliteit en is binnen de wereld van douchedeuren het typevoorbeeld van het kwaliteitslabel “made in Germany”. De hoogwaardige glazen panelen en aluminiumprofielen gaan lang mee. Zo lang zelfs dat de fabrikant voor de meeste modellen een verkrijgbaarheidsgarantie van 20 jaar op onderdelen aanbiedt. Op die manier kan je bijdragen aan een lagere afvalberg.

 

3. De personal touch: jij bent uniek, net als je badkamer. Ontdek waarom een keuze voor maatwerk duurzaam is.

De druppels uit je kraan mogen dan wel als geen ander op elkaar lijken, geen 2 badkamers zijn dezelfde: de keuze voor een bepaalde kleur handdoeken, jouw favoriete shampoo, het parfum van je partner … zijn allemaal zaken die identiteit geven aan je badkamer. Waar veel mensen echter nog schrik van hebben is om hun badkamer op maat af te werken, zonder dat dit evenwel complex of veel duurder moet zijn. Ontdek hier hoe je ontzorgd wordt bij het maatwerk van Kermi. Bovendien minimaliseer je zo materiaalverspilling en maximaliseer de functionaliteit van jouw zen-ruimte met de juiste afmetingen. 

 

4. Alles errond: laat je in je toonzaal of bij een binnenhuisarchitect adviseren met betrekking tot materiaalkeuzes voor kraanwerk, meubilair en tegels.

 Als je eenmaal weet wat je wil op gebied van sanitair, kan je stilaan het geheel beginnen opvullen en afwerken alvorens je in de details duikt. Net zoals de opties eindeloos zijn in het kiezen van jouw favoriete designs en kleuren met betrekking tot sanitair, zijn ook de mogelijkheden ook met betrekking tot de verdere aankleding van je badkamer bijna niet meer te tellen. Laat je hierin adviseren of doe ideetjes op in gespecialiseerde magazines of social media. 

 

5. De details: Creëer je personal space en werk af naar hartenlust. 

 

Laat jouw badkamer weerspiegelen wie je bent. Kermi biedt een scala aan kleuren, speciale vormen en unieke deurknoppen om jouw badkamerrenovatie te personaliseren met het KERMIEXTRA-programma. Jouw zen-ruimte moet een weerspiegeling zijn van jouw smaak en stijl, en met Kermi kan dat gerealiseerd worden tot in de kleinste details. Afwerken kan je bovendien met de accessoires van Bravat of je nu van chroom of zwart houdt. 

Terug

Login

U bent ingelogd.

Naar werkbalk springen